ROLLING BESSONS AL COMPLET

ROLLING BESSONS AL COMPLET

Tornen amb força i temes nous

ROLLING BESSONS són:
Àngel Asensi, baixista; Miquel Asensi, guitarrista i cantant; Ángel Suárez, baterista i Rubén Sarabia, teclista.
------------------------------------------------------------------

lunes, 18 de abril de 2011

SI VOLS SER GUITARRISTA...


















Alguns de vosaltres ens pregunteu qué s'ha de fer per a arribar a tindre una bona tècnica tocant la guitarra. Primerament, no sóc la persona més correcta per a atendre els vostres dubtes, però està clar que després de 27 anys tocant este instrument, algunes coses he aprés. Ahí teniu alguns consells:

1) Per a saber tocar la guitarra, escolteu molts discos. És fonamental. A voltes pensem que tenim clars tots els sons de la guitarra, però a voltes pareixen infinits!

2) No intenteu imitar els vostres ídols. No és per res, però a voltes hi ha grups que tenen dos guitarristes i precisament el menys conegut és l'artista de les sis cordes.

3) No feu només versions. Sempre és millor una creació pròpia que 100 versions. Amb tot el respecte, les bandes que interpreten només temes d'altres bandes, a la fi, pareix que només facen això: tocar el que altres han creat. Però que hi ha dels temes propis, de les composicions que portem dins?

4) No vos desespereu si compreu pedals o guitarres com altres músics i soneu prou diferent. És normal. I també, l'estudi de gravació fa molt. Es tracta de sumar, no de pensar el que ens queda per a arribar a tindre una tècnica perfecta.


5) Hi ha molts guitarristes ... i també moltes tècniques diferents. Trobem músics ràpids (Steve Vai), melòdics (Randy Rhoads), que marquen molt els temps i els ritmes (Tony Iommi), tècnicament molt avançats (Amando de Castro), inigualables (Brian May), però tots diferents. Cadascú destaca per una tècnica diferenciada. No intenteu copiar un procés, arribareu a la tècnica pel camí que més vos afavorisca, és a dir, el vostre propi camí. A voltes volem anar ràpid amb una guitarra elèctrica i després destaquem amb una guitarra acústica.

6)Per a mi, el 70% del so de la guitarra depén de l'amplificador. Atenció amb açò: amb un bon "ampli" sonarem sempre millor, però hi ha que tindre tècnica. Una guitarra mitjanament bona sempre anirà enriquida amb un bon "ampli". Si tenim un roïn amplificador, per molt bona que siga la guitarra, sempre sonarem "tapats".

7) Slash, Eddie Van Halen, Santana, creeu qeu sonarien bé si la resta del grup no els feren destacar? ho dit d'una altra manera: un guitarrista destaca quan la resta de la banda treballa per a ell. I això, a voltes és dur per a la resta de la banda.

8) La tecnologia musical ara és barata, la veritat. Fa 15 anys tot era molt car i als anys '80, tot un privilegi. Però hi ha guitarristes que ara es conformen en sonar bé, és a dir, tindre un ordinador i posar-li qualsevol efecte. Però després en directe, en què queden? en un so despullat, com és natural si abusen dels avanços tècnics.

9) Un guitarrista sempre pensa com a guitarrista. És a dir: una guitarra pot tindre cos en una cançó i sonar en un segon terme. Però eixes ràfegues seran més poderoses que qualsevol "riff" que entre quan no toca o abusant i esclafant els altres instruments. La qualitat ha d'arribar al públic i la qualitat va lligada a l'interés comú.

10) He tingut al sort de saber tocar la guitarra elètrica, l'acústica, l'espanyola, la bandúrria, la mandolina, la llaüt, però on més disfrute és amb l'elèctrica. Podem estirar les notes, fer puntejos desafiants, fer "riffs" per a destacar la força inicial dels temes... però un instrument a soles no val per a res. La guitarra forma part d'un tot i ahí és on han de treballar els músics.

11) Segons la meua opinió, un que vol ser músic ha de començar amb un teclat o amb una guitarra. El teclat no es desafina i a més, té ritmes per a composar. Però la guitarra (espanyola) és universal, pots emportar-te-la on vulgues i tocar amb amics, en festes o en la teua casa, assajant els temes que sempre has volgut interpretar. La guitarra és un món fantàstic de sis cordes on la tècnica, la força, la composició i el desig es deuen escriure en majúscules.

No hay comentarios:

Publicar un comentario